3. maj 2021Forfatter: Henrik Narud

En kort status for arbejdet i Daugård Fællesvarme           

Ja, vi kan få billig grøn fjernvarme til Daugård – og vi kan selv etablere det. 

De store spørgsmål er hvornår! – til hvilken pris? – og hvad så hvis mit fyr går i stykker inden der er fjernvarme?

Kom med til digitalt borgermøde – på tirsdag den 4. maj klokken 19:00 – 20:00

Her vil vi give en kort status, og fortælle om udfordringerne og de videre planer for fjernvarmeprojektet.

For at deltage i mødet, skal du bare logge på linket:   http://daugaard.blup.dk og bruge adgangskoden: 8721

Hvor står vi 

Vi har i Daugård Fællesvarme fået opstillet et lokalt, godt billigt og bæredygtigt projekt, som vi er klar til at iværksætte med start her i foråret. Projektet er baseret på et samarbejde med Hedensted Spildevand, hvor vi udnytter overskudsvarme fra det rensede spildevand.

Men nu vil Hedensted Fjernvarme tilsyneladende også gerne står for fjernvarme til Daugård. De hævder nu igen, at ville etablere en forsyningsledning fra Hedensted (grave op igen langs den nye cykelsti) – og har meddelt at de vil genstarte deres tidligere projekt i slutningen af dette år. 

Det er mildest talt noget frustrerende at vente på Hedensted fjernvarme, som åbenbart ikke har travlt. Vi har spurgt om vi kan hjælpe med at få gang i arbejdet – og tilbudt at vi laver vores eget projekt – eller et fællesprojekt. Svaret fra Hedensted Fjernvarme er:

”Hedensted Fjernvarme vil på ny undersøge, opbakningen til fjernvarme fra Hedensted Fjernvarme blandt husejerne i Daugaard.

For at kunne fastsætte tilslutningsprisen på fjernvarme, skal vi først have foretaget nogle beregninger.  Det går vi i gang med nu, og vi forventer at have prisen og den nødvendige tilslutningsprocent klar i det kommende tidlige efterår. Så snart det er på plads, vil Hedensted Fjernvarme skrive ud til den enkelte husejer i Daugaard, som vi kan tilbyde fjernvarme.”

Om det bliver det ene eller det andet projekt der skal igangsættes er formelt en beslutning der træffes af Hedensted Kommune som er myndighed på området.

For os er det ikke afgørende hvem der ender med at stå for driften af fjernvarmen i Daugård. Det afgørende er at vi får den bedste løsning, teknisk og økonomisk – og at det ikke forsinkes yderligere.

Begge dele mener vi at kunne levere her fra Daugård Fællesvarme, og nu må vi se hvor beslutningen lander.

Vi er klar, og skubber på der hvor vi kan.

I mellemtiden vil der være enkelte borgere i Daugård, som oplever at stå med et gasfyr eller et oliefyr der går i stykker. Det er en træls situation, hvor vi vil prøve at hjælpe.

Vi håber på snart at kunne tilbyde en hjælpe-ordning til dem der oplever det. En hjælpeordning i form af en midlertidig installation af et låne-fyr.

Mere om det når vi har løsningen klar.

Kom med til borgermødet i Daugårds digitale forsamlingshus på tirsdag den 4. maj.

Her tager vi fat på en samlet proces om fremtidens bæredygtige Daugård – og giver sidste nyt om fjernvarmeprojektet.

Varme forårshilsner fra Daugård Fællesvarme