Vi har brug for dig i Daugård Fællesvarme

At Daugård får fjernvarme, er ikke et spørgsmål om hvis, men om hvornår. Fjernvarme er nemlig vedtaget i kommunen. Nu kræver det, at borgerne i og omkring Daugård deltager aktivt i projektet. Flere deltagere giver bedre løsninger og bedre økonomi.

10. juli 2020Forfatter: Kristine Buske, Foto: Pixabay

At Daugård får fjernvarme, er ikke et spørgsmål om hvis, men om hvornår. Fjernvarme er nemlig vedtaget i kommunen. Nu kræver det, at borgerne i og omkring Daugård deltager aktivt i projektet. Flere deltagere giver bedre løsninger og bedre økonomi.

Lige nu sætter regeringen flere tiltag i gang i arbejdet for en grøn omstilling. Tiltag som gør vores fjernvarmeprojekt endnu mere aktuelt. Afgifterne på gas stiger i det nye år, og samtidig falder afgifterne på el til varmepumper, som også bliver billigere for den enkelte husstand at skifte til.

Det får stor betydning, når Daugård Fællesvarme konverterer til fjernvarme. Med streg under ”når”. For kommunen har allerede godkendt fjernvarme i Daugård – i lokalplanen er vi konverteret. Så projektet bliver til noget, men hvornår og hvordan afhænger af de borgere der gerne vil være med.

– Det er nu, vi har brug for hjælp fra borgerne i Daugård til at like og dele på vores Facebook-side, tilmelde sig vores nyhedsbrev og hjælpe med at sprede budskabet om vores lokalprojekt til naboen og hos købmanden. Det er vigtigt, at vi bevarer momentum, hvis vi skal drage fordele af regeringens mange grønne tiltag. Det er først, når vi får nok tilslutning til fjernvarme, at vi kan starte det konkrete konverteringsarbejde lyder opfordringen fra Henrik Narud, der er formand for Daugård Fællesvarme.

Borgernes input er afgørende

Hvornår Daugård Fællesvarmes projekt bliver til virkelighed, afhænger af borgernes engagement. Ikke kun for at tilslutte sig fjernvarme, men også for at deltage aktivt og komme med input til det fælles projekt.

Efter sommerferien indkalder Daugård Fællesvarme til borgermøde i lokalområdet, hvor alle i Daugård by, Daugård Strand, Daugård Stationsby og Ørum er velkomne. Her lægger Daugård Fællesvarme op til input fra borgerne. For selvom det er sikkert, at Daugård Fællesvarme får fjernvarme, så skal vi i fællesskab have besluttet om varmen kommer fra overskudsvarme, solcelleanlæg, varmepumper eller en kombination af flere løsninger rundt i byen.

– Det vigtige er, at alle borgere har en stemme i Daugård Fællesvarme. Så har du en idé eller nogle tanker i forbindelse med projektet, kan du komme på vores borgermøde eller kontakte vores bestyrelse, siger Henrik Narud.

Har du brug for at se, hvordan det vil se ud i dit bryggers, når Daugård Fællesvarme bliver en realitet, så vil vi igen efter sommerferien opstille vores trailer. Her er du altid velkommen til at kigge indenfor og få en snak om, hvad Daugård Fællesvarme kan betyde for dig.